Skip to main content

Met de wind in de rug

Met de wind in de rug en de zon op ons gezicht sluiten we dit studiejaar af. Het was een jaar waarin we als netwerk grote stappen hebben gezet richting een sectorspecifiek kwaliteitsmodel. En het jaar waarin we voorbereidingen hebben getroffen voor de viering van ons 10 jarige bestaan.
Het is heel bijzonder om te zien hoe een theoretisch model als het Referentiewaardenmodel, inmiddels geur en smaak krijgt vanuit de proeftuinen. Al vaker heb ik gezegd dat dit de proof of the pudding is. En wat word ik dan blij als we terughoren dat instellingen eerst wat huiverig waren voor de peer-reviews (en dan met name tav het vinden van de tijd en energie) en nu aangeven dit instrument aan te gaan bieden aan ALLE teams. En dat de eerste panelreview best spannend was maar dat de instelling er echt leerpunten uit heeft gehaald waar ze mee verder kunnen. En tot slot dat ik merk dat steeds meer bestuurders en medewerkers als ambassadeurs optreden en daarmee zichtbaar maken dat het een model van ons allen is. Geweldig om te zien en op naar een nog mooier vervolg met nu al maar liefst 27 proeftuinen!
Verder nodigen we iedereen uit om op 5 oktober ons 10-jarige jubileum in Madurodam mee te vieren. Onze demissionaire minister Dijkgraaf komt, net als corporate antropoloog Danielle Braun. Waar een klein netwerk, groot in kan zijn.
Geniet van de vakantie en dank aan alle medewerkers in onze organisaties die met ziel en zaligheid zich inzetten voor een nog mooier en kwalitatief hoogwaardiger mbo. We zien jullie graag weer in het nieuwe studiejaar!
Mare Riemersma
Voorzitter Stichting Kwaliteitsnetwerk mbo