Kennisdeling, training van auditoren en instellingsaudits.

Nieuws

Hoe versterk jij onderwijskundig leiderschap van onderwijsteams?

Bent u benieuwd naar wat onderwijskundig leiderschap van onderwijsteams is? En hoe dit vanuit de vier rollen van onderwijsteam, opleidingsmanager, bestuur en ondersteunende staf in een mbo-school versterkt kan worden? Bekijk dan de nieuwste publicatie van de werkgroep expertise van het kwaliteitsnetwerk mbo[1] en het NCP EQAVET[2]. In dit artikel leest u inzichten van gebruikers die met de publicatie aan de slag gingen in een workshop.

Lees verder
Hoe versterk jij onderwijskundig leiderschap van onderwijsteams?

Is het al even geleden dat u heeft deelgenomen aan de training Dialoogmodel?

Sinds september 2017 werkt het Kwaliteitsnetwerk mbo met het kader dat als werknaam ‘Dialoogmodel’ heeft. Het is een doorontwikkeling van onze instellingsaudit waarbij we de dialoog hebben geïntroduceerd naar een geheel nieuwe manier van kijken naar instelling en nieuwe perspectieven, die in samenhang de kwaliteit van het onderwijs beïnvloeden. De nieuwe manier van kijken en de nieuwe perspectieven vraagt een andere manier van auditen, het vraagt andere competenties van de auditor. Daarom is er voor gekozen om naast een voorzitter, een secretaris en een auditor uit het Kwaliteitsnetwerk mbo ook een bestuurder in de auditcommissie te laten plaatsnemen. Is het alweer even geleden dat u heeft deelgenomen aan de training? Maak dan gebruik van de mogelijkheid van een opfriscursus.

Lees verder
Is het al even geleden dat u heeft deelgenomen aan de training Dialoogmodel?

Opbrengsten en publicaties

Wist u dat alle opbrengsten van activiteiten van het Kwaliteitsnetwerk mbo met u gedeeld worden? U kunt ze terugvinden op de website onder de rubriek Documenten. Ook publicaties en ander materiaal kunt u er terugvinden.

Lees verder
Opbrengsten en publicaties

Leergang "Lerend veranderen - werken aan kwaliteit in het mbo" weer van start in 2020

De in samenwerking met Sioo ontwikkelde leergang "Lerend veranderen: werken aan kwaliteit in het mbo" gaat weer van start! In maart 2020 begint de 3e editie van de leergang voor directeuren en opleidingsmanagers. Het programma Lerend veranderen ondersteunt directeuren en managers in mbo-instellingen om bevindingen uit audits en andere aanzetten tot verbetering en vernieuwing te vertalen in concrete verbeter acties om zo lerend veranderen en lerend vermogen tot kernkwaliteit van de medewerkers en de organisatie te maken.

Lees verder
Leergang