Kennisdeling, training van auditoren en instellingsaudits.

Nieuws

Vacature: Voorzitter dialoogteam Kwaliteitsnetwerk mbo

Het Dialoogmodel Stichting Kwaliteitsnetwerk mbo werkt sinds augustus 2017 met een nieuw referentiekader voor een instellingsaudit volgens het Dialoogmodel bij de aangesloten mbo-onderwijsinstellingen. Een waardevol handvat voor elke organisatie die zich wil ontwikkelen, bereid is te reflecteren en de dialoog met derden vooral als een kans ziet om het reflectieve en ontwikkelingsgerichte gesprek over ambities en doelstellingen aan te gaan. De uitvoering hiervan wordt gedaan door een dialoogteam dat bestaat uit een voorzitter, een secretaris en twee leden. De samenstelling van het dialoogteam bestaat uit externe experts en 2 functionarissen werkzaam binnen een mbo instelling (een bestuurder en medewerker van een aangesloten instelling). Voor de uitvoering van deze dialoogsessies zijn wij op zoek naar een voorzitter van een dialoogteam.

Lees verder
Vacature: Voorzitter dialoogteam Kwaliteitsnetwerk mbo

Bijeenkomst Referentiewaarden voor kwaliteit

In navolging op het Webinar dat op 19 mei heeft plaatsgevonden gaan we een start maken met de coalitie Referentwaarden voor kwaliteit. Op donderdag 18 juni 2020 van 09.30-11.30 uur gaan we onder leiding van de coalitieleider Henny Morshuis in gesprek over de manier hoe we de coalities kunnen vormgeven? Welke (sub)thema’s aan de orde dienen te komen? Hoe het proces er uit komt te zien? En vooral welke rol een ieder hierin kan betekenen?

Lees verder
Bijeenkomst Referentiewaarden voor kwaliteit

Vacature: Bureaumedewerker Kwaliteit & Onderwijs

Het Kwaliteitsnetwerk mbo is per september 2020 op zoek naar versterking van het bureau. Als bureaumedewerker werk je op een centrale positie binnen het Kwaliteitsnetwerk mbo. Je ondersteunt het bestuur en maakt als collega deel uit van het bureau van het netwerk, dat bestaat uit 6 personen. De werkzaamheden voer je over het algemeen op je eigen werkplek uit. Wel vindt er regelmatig bureauoverleg plaats om de werkzaamheden af te stemmen. Je werkt zelfstandig, denkt mee en gaat pro actief aan de slag. Jouw portefeuille betreft werkzaamheden in de richting van ‘kwaliteitsborging in het mbo.’

Lees verder
Vacature: Bureaumedewerker Kwaliteit & Onderwijs

'Team aan zet' bij Noorderpoort

Om snel en slagvaardig in te spelen op veranderingen binnen en buiten het onderwijs, kiest Noorderpoort voor ‘Team aan Zet’. Hierbij krijgen teams de vrijheid om zelf en op hun eigen manier goed onderwijs te realiseren. Een van de teams die met deze sturingsfilosofie aan de slag zijn gegaan is het team van de opleiding Maatschappelijke zorg niveau 3/Verzorgende-IG van Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn. In deze long read vertellen teamleden Judith, Jacolien, Dorien, Jasper, Mea, Ingrid, teammanager Joke en directeur Henriette wat Team aan Zet voor hen betekent.

Lees verder
'Team aan zet' bij Noorderpoort

Laatste plaatsen voor de Basis auditorentraining

De training die gepland stond in mei is verschoven naar september 2020. U kunt zich alvast aanmelden. In samenwerking met MBO Academie heeft het Kwaliteitsnetwerk mbo een tweedaags programma ontwikkeld dat speciaal is gericht op het uitvoeren van interne audits. U gaat stapsgewijs aan de slag. Naast het krijgen van kennis van auditstijlen en -modellen, wordt u op de hoogte gebracht van de meest actuele ontwikkelingen en interpretaties van het inspectiekader.

Lees verder
Laatste plaatsen voor de Basis auditorentraining

Hoe versterk jij onderwijskundig leiderschap van onderwijsteams?

Bent u benieuwd naar wat onderwijskundig leiderschap van onderwijsteams is? En hoe dit vanuit de vier rollen van onderwijsteam, opleidingsmanager, bestuur en ondersteunende staf in een mbo-school versterkt kan worden? Bekijk dan de nieuwste publicatie van de werkgroep expertise van het kwaliteitsnetwerk mbo[1] en het NCP EQAVET[2]. In dit artikel leest u inzichten van gebruikers die met de publicatie aan de slag gingen in een workshop.

Lees verder
Hoe versterk jij onderwijskundig leiderschap van onderwijsteams?