Kennisdeling, training van auditoren en instellingsaudits.

30 augustus 2019

Studententafel: praat mee over de 'cultuur' in je klas?

Het kwaliteitsnetwerk mbo nodigt graag studenten uit om met ons te praten over de communicatie in de klas. Team Ollie begeleidt dit gesprek met studenten van verschillende opleidingen en scholen over ‘de aanspreekcultuur in de opleiding’. Het doel van het interview is ervaringen, beleving en meningen van mbo-studenten over dit thema boven tafel te krijgen.

Door dit soort gesprekken hoort het netwerk wat er leeft onder studenten en kan het deze informatie meenemen bij de uitvoering van andere activiteiten. Op deze wijze kunnen we leren van elkaar en zo ‘in de klas’ tot beter onderwijs te komen. Per studententafel bespreken we een thema dat door mbo scholen belangrijk wordt gevonden. Uit eerdere opbrengsten blijkt dat het aanspreken van elkaar een lastig dilemma blijft. 

De dialoog die we willen voeren tijdens de studententafel gaat over het verbeteren van de kwaliteitscultuur. Hoe kunnen we allemaal, docenten, studenten, management, job etc. ieder vanuit zijn eigen rol hier een bijdrage aan leveren. Lukt het om je docent aan te spreken? Spreekt jouw docent je aan op je gedrag in de klas? Of heb je de indruk dat je geen bijdrage kan leveren aan de kwaliteit in de klas? We willen een onderwijsdialoog voeren over de kwaliteit van het onderwijs en vooral hoe en wanneer is deze voelbaar in de klas. De opbrengsten van de studententafel nemen we mee terug naar de scholen in de hoop en verwachting dat we kunnen leren van elkaar.

Dinsdag 24 september 2019 15.30 inloop. Start 16.00 uur – afronding 18.00 uur (incl. pizza en een drankje). Locatie: Station Utrecht CS (Bistrot).

Ben je student en wil je deelnemen, stuur dan een bericht aan info@kwaliteitsnetwerk-mbo.nl ovv studententafel. 

Meer informatie? Bel met Merel Hendriks (0652283300).