Kennisdeling, training van auditoren en instellingsaudits.

06 september 2020

Masterclass voor bestuurders: De lange schaduw van een mega-crisis: Besturen in en na Corona

Omdat de jaarlijkse conferentie door de corona beperkingen komt te vervallen, organiseert het Kwaliteitsnetwerk mbo de komende periode (per doelgroep) een alternatief programma. Onderstaande een uitnodiging voor een masterclass voor bestuurders in het mbo, met als titel 'Besturen in en na Corona'.

De Corona-dreiging duurt voort, maar ondertussen is 'de Corona-crisis' van karakter veranderd. De pandemie is nu eerst en vooral een sociaaleconomische en politiek-bestuurlijke crisis geworden. Ook is er een andere Corona-realiteit: die van de succesvolle improvisaties, van de 'windows of opportunity', van pas echt 'nieuw werken', van de acceleratie van innovaties. Bestuurders hebben dus te maken met een schizofrene crisis-werkelijkheid, al lang geleden voorzien in het Chinese symbool voor het woord crisis, dat zowel 'groot probleem' als 'grote kans' kan betekenen. Hoe gaan ze prudent met die schizofrenie om? 

Op donderdag 1 oktober biedt het Kwaliteitsnetwerk mbo je tussen 10.30 en 12.00 uur een online masterclass aan speciaal voor bestuurders van mbo-instellingen. De masterclass wordt verzorgd door hoogleraar Bestuurskunde Paul ’t Hart. Paul ’t Hart gaat in op het veranderende karakter van 'de Corona-crisis'; van pandemie naar de Corona-realiteit. En de kansen die dit biedt. Ook de (on)mogelijkheden van het besturen tijdens crisis komen aan bod. Aansluitend is er gelegenheid om mbo gerelateerde casuïstiek te bespreken. Interesse? Neem contact op met info@kwaliteitsnetwerk-mbo.nl. Eind september ontvang je de link om deel te nemen aan de masterclass.  

Deze masterclass is de eerste in een reeks. Tijdens de Raad van Aangesloten bijeenkomst van 24 november a.s. staat een volgende op het programma. Noteer je deze datum alvast in je agenda? 

Graag zie ik je online op 1 oktober!

Met vriendelijke groet, ​

Peter van Mulkom

Voorzitter Kwaliteitsnetwerk mbo